Plant mee aan de toekomst

Plant mee aan de toekomst

Aquilae bestaat in 2026 25 jaar! Dat willen we vieren met maar liefst 5000 bomen! Plant mee aan de toekomst: start vandaag nog & koop een boom.

Zo geven we samen de volgende generaties alle kansen om in een duurzame omgeving op te groeien en bloeien!

Koop of schenk een boom

Onze impact als duurzame organisatie.

Onze impact als duurzame organisatie

Sinds de oprichting heeft Aquilae zich ingezet voor duurzaamheid. Wij geloven dat we, door samen te werken en het nemen van verantwoordelijkheid, een groot verschil kunnen maken. Door het planten van 5000 bomen, hopen wij onze bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Voor Aquilae is deze actie een volgende stap in het stimuleren van een eco-bewust ondernemen. Dat doet de vereniging zowel met initiatieven gedreven door interne werkgroepen als met deze ‘Plant een boom’ campagne.

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal plaatsen.

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal plaatsen.

Wij willen de volgende generaties een gezonde en schone omgeving geven, en daarom streven wij naar een duurzame toekomst. Door het planten van 5000 bomen, hopen wij een belangrijke stap te zetten in de richting van een duurzamere wereld.

2,5 hectare

2000 bomen/ha

120 ton CO2

5000 bomen x 24 kg CO2/boom

Help ons doel te bereiken

Help ons doel te bereiken

Je kan ons helpen ons doel te bereiken door een boom te kopen via onze website. Door een boom te kopen, steun je onze missie om een duurzame toekomst te creëren.

Koop of schenk een boom

Veelgestelde vragen

Wij zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van onze planeet door het planten van deze bomen. Laten we samen werken aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Door het planten van 5000 bomen hopen wij een belangrijke bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.
De bomen die wij planten, zullen blijven staan voor generaties om te komen. Bomen zijn essentieel voor het behoud van een gezonde en duurzame omgeving en hebben een levensduur van decennia tot zelfs eeuwen.

Onze geplante bomen zullen bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot, verbeteren van de luchtkwaliteit, verhogen van biodiversiteit en het verbeteren van de leefomgeving voor mensen en dieren. De bomen zullen ook blijven groeien en zich aanpassen aan hun omgeving, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het behoud van een gezond ecosysteem.

De bomen worden in samenwerking met Natuurpunt geplant op plaatsen waar ze het meest nodig zijn. Na het aflopen van de inzameling wordt samen met Natuurpunt beslist waar we de bomen zullen planten.
5000 bomen kunnen bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot, verbeteren van de luchtkwaliteit, verhogen van biodiversiteit en het verbeteren van de leefomgeving voor mensen en dieren.

Daarnaast dragen de bomen bij aan de verkoeling van de omgeving, bescherming tegen erosie, verbetering van de bodemkwaliteit en de groei van andere planten en dieren. Natuurpunt zal we ook zorgen voor een goed onderhoud van de geplante bomen, zodat ze gezond blijven en hun positieve impact kunnen blijven uitoefenen.