De periode na je dood plannen. Geef toe: er zijn leukere dingen in het leven. Maar successieplanning zorgt er voor dat je vermogen op een veilige, zorgeloze en fiscaalvriendelijke manier wordt overgedragen aan je partner en/of (klein)kinderen. Liefst op een goed voorbereide en doordachte manier. Wij staan je graag met raad en daad bij met passend advies op maat. Zodat je zeker bent dat je vermogen zorgeloos wordt overgedragen naar de volgende generatie. 

Elke financieel expert zegt hetzelfde: plan tijdig je successie. Net zoals familiale relaties dat zijn is de regelgeving rond fiscaliteit zeer dynamisch. Daarom houden Aquilae-adviseurs continu een vinger aan de pols van de veranderende wetgeving. Niemand vindt het immers fijn dat na een leven lang werken de fiscus je spaargeld komt afromen. Daarom zorg je best bij leven al voor een goede regeling zodat je erfgenamen zich niet blauw betalen aan erfbelasting.

Houd de erfbelasting zo laag mogelijk

Successieplanning wil via legale technieken de erfbelasting (in de volksmond ook wel 'verdriettaks' genoemd) zo laag mogelijk houden. Fiscalisten spreken hier over ‘de toegelaten keuze van de minst belaste weg’. Fiscale successieplanning betekent dus niet dat er erfbelasting ontdoken wordt. Een Aquilae-adviseur zal - vertrekkende vanuit jouw specifieke persoonlijke en familiale situatie - het best mogelijke scenario uittekenen. Krijg inzicht in de gevolgen van je overlijden, zodat je kan bijsturen indien nodig. Zo behoud je de levensstandaard van je dierbaren.

Extra complexiteit voor ondernemers

Waar successieplanning voor de particulier een ingewikkelde kwestie lijkt, is het voor de zelfstandige zo mogelijk nog complexer. Geen enkele ondernemer wil de volgende generatie immers opzadelen met torenhoge taksen die de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. Hoog tijd dus voor een open en vrijblijvend gesprek met een Aquilae-kantoor in je buurt!2020 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A