BLOG OVERZICHT

Ben je een echte reiziger? Verzamel je het hele jaar door informatie en tips over de leukste bestemmingen en wil je anderen graag inspireren met jouw ervaringen? Dan kan je een reisblog starten.

Als je graag schrijft en op reis honderden foto’s maakt, kan het fijn zijn om je reisverslagen te delen op een reisblog. Je herbeleeft je reis en geeft je lezer het gevoel dat ze even elders zijn geweest. Misschien beleeft een lezer zelfs een mooiere vakantie dankzij jouw gouden tips! Natuurlijk bestaan er al veel reisblogs, daarom is het een goed idee om rond een origineel thema te werken – zo springt jouw blog eruit. Reizen met peuters, trips voor minder dan 200 euro of 48 uur in één stad: een creatieve invalshoek houdt lezers geboeid en maakt het voor jou makkelijker om te schrijven. Of laat je foto’s voor zich spreken met inspirerende beeldverslagen.

Op reis

Bloglezers zijn heel visueel ingesteld en hun aandacht vang je in de eerste plaats met bijzondere foto’s. Maak op reis dus niet alleen klassieke familiefoto’s of rommelige vakantiekiekjes, maar kies onderwerpen die tot de verbeelding spreken – parelwitte stranden, indrukwekkende architectuur of locals met een karakterkop (vraag wel eerst hun toestemming!). En onthoud: je hoeft niet bij alles wat je schrijft een foto te tonen, voel je dus niet verplicht om de hele reis door je lens te beleven. Het is wél een goed idee om gebruik te maken van sociale media: post op reis alvast wat foto’s op Facebook en Instagram, zo maak je je lezers al benieuwd naar je verhalen.

Achter de computer

Gratis bloggen kan op verschillende websites. Wordpress.com, blogger.com en weebly.com zijn er zo enkele. Die sites zijn heel gebruiksvriendelijk en je hoeft er geen uitgebreide computerkennis voor te hebben. Eerst en vooral kies je een leuke domeinnaam, het liefst eentje die al duidelijk maakt waarover jouw blog zal gaan. Wil je een eigen domeinnaam (dus zonder ‘wordpress’ of ‘weebly’ erin), dan betaal je jaarlijks een klein bedrag. Heb je ambitieuze plannen met je blog, dan loont dat de moeite, want een eigen domeinnaam oogt iets professioneler. De blogsites laten je kiezen uit honderden sjablonen: neem de tijd om erin te grasduinen. Kies het sjabloon dat het best past bij jouw stijl, pas lettertype, kleuren en de grootte van de beelden aan tot je blog uniek is … en je bent vertrokken. Letterlijk en figuurlijk!

2020 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A