BLOG OVERZICHT

Hoe volatieler de markten, hoe minder gemakkelijk het is om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Beleggers moeten hun emoties kunnen beheersen om "laag te kopen en hoog te verkopen".

Het gemengd beheer maakt het mogelijk om de posities van het fonds te verdelen over verschillende activaklassen: aandelen, obligaties, contanten, enzovoort. Een gemengd fonds voldoet reeds aan de criteria voor diversificatie.

Grote flexibiliteit

Afhankelijk van het gedrag van de beurzen kunnen flexibele gemengde fondsen hun assetallocatie wijzigen. Met andere woorden: ze passen hun aandelen- of obligatieposities aan om hun blootstelling aan marktschommelingen te verminderen of te vergroten. Deze flexibiliteit is een groot voordeel in tijden van crisis.

Een goed "flexibel" fonds is geen fonds dat op alle marktfasen kan anticiperen, want dat is onmogelijk. Het geeft wel richting aan de inhoud en probeert niet alleen maar ten allen tijde de volatiliteit ervan te beperken. Want door voortdurend te proberen de volatiliteit te verminderen, maken ze nooit een rendement. Een minimale volatiliteit valt niet te combineren met het genereren van rendement.

Richting

De beste beheerteams zijn de teams die richting geven aan hun BEVEK's, zelfs al heeft de volatiliteit van de markt een korte periode invloed op het fonds. Maar het is de enige manier voor een fonds om geld te verdienen voor deze beleggers. Zo zouden beleggers geen geld verliezen, maar gaan ze ook geen geld verdienen.

Meer uitleg nodig over beleggen? Doe een beroep op je Aquilae-makelaar voor alle relevante adviezen.

2019 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A