BLOG OVERZICHT

Als je in de stad woont, heb je ze vast al gezien: de elektrische steps en deelfietsen. Ben je beschermd bij een ongeval? Welke verzekering moet je afsluiten?

Sedert 1 juni 2019 is de eigenaar van een elektrische step niet langer verplicht om een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering aan te gaan. Met uitzondering van klasse A-bromfietsen gaat het om alle voertuigen die door de mechanische kracht niet sneller rijden dan 25 km/u, dus ook de elektrische step. Bovendien is de bestuurder van de step een zwakke weggebruiker. Dat betekent dat bij een verkeersongeval waarbij een zwaarder motorvoertuig betrokken is, de lichamelijke schade en de schade aan zijn kledij zullen worden vergoed door de BA-verzekeraar van het betrokken motorvoertuig.

De familiale verzekering dekt je aansprakelijkheid voor lichamelijke en materiële schade die je aan anderen toebrengt, ook voor bepaalde goederen die je tijdelijk onder je hoede hebt, zoals een deelstep of -fiets. Een familiale verzekering is niet verplicht, maar wel onmisbaar.

Tijdens de huur van een step of fiets is de bestuurder meestal gedekt door de verhuurder voor de schade die hij aan anderen toebrengt. Soms is er wel een vrijstelling verschuldigd. Lees dus goed de algemene gebruiksvoorwaarden van de verschillende verhuurders voor je een step of fiets ontleent.

2020 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A