BLOG OVERZICHT

Koop je een nieuwe auto? Plan je een reis? Word je zelfstandige? Bij elke grote gebeurtenis of elk nieuw avontuur in je leven heb je mogelijk een nieuwe verzekering nodig. Om die verzekering af te sluiten kiest de Belg steeds vaker voor een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, zo blijkt uit onderzoek van Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. Daar heeft hij goede redenen voor.

Je makelaar ziet klaar

Je makelaar heeft als geen ander een goed overzicht van de verzekeringen die jij hebt en hij kan bijsturen waar nodig. Hij is een onafhankelijke tussenpersoon die weet wat verschillende verzekeringsmaatschappijen aanbieden en tegen welke prijs. Hij vergelijkt jouw persoonlijke situatie met de polissen die worden verkocht en helpt jou om de juiste verzekering met een goede prijs-kwaliteit te kiezen. Zo ben je niet te weinig verzekerd, maar ook niet te veel: je wil immers niet betalen voor verzekeringen die misschien niet meer op jouw leven van toepassing zijn.

Altijd in de buurt

Meer mensen kiezen voor een verzekeringsmakelaar dan voor een bank om een verzekering af te sluiten. Veel banken sluiten steeds meer van hun lokale kantoren. Verzekeringsmakelaars daarentegen zijn heel goed vertegenwoordigd in steden en gemeenten. In België zijn er ruim 6.000 verzekeringsmakelaars ofwel één verzekeringsmakelaar per 1.900 inwoners. Het contact met je makelaar is vaak heel persoonlijk en je loopt er makkelijk fysiek binnen om advies te vragen.

Van vlees en bloed

In ons land kopen weinig mensen hun verzekeringen online. Slechts 0,2% van de totale verzekeringsomzet is afkomstig van e-commerce. De Belg gebruikt het internet wel, maar dan vooral om verschillende verzekeringsproducten met elkaar te vergelijken of om er  informatie over te verzamelen. Om de verzekering effectief af te sluiten, trekt hij dan toch naar een echt kantoor. Natuurlijk bieden verzekeringsmakelaars ook digitale diensten aan. Klanten kunnen via de website van hun makelaar of andere digitale communicatiekanalen hun portefeuille raadplegen, een polis wijzigen of een offerte aanvragen… Maar voor advies of als er sprake is van een schadegeval, praten we toch het liefst met een mens van vlees en bloed. 2020 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A