BLOG OVERZICHT

“Kan ik de auto van mijn zoon of dochter verzekeren?” Het antwoord is altijd: nee, dat kan niet. Want hoe voordelig het ook lijkt, het kan heel duur uitvallen.

Iemand die net zijn rijbewijs heeft, moet een hogere premie betalen dan iemand die al jarenlang bewijst dat hij of zij schadevrij kan rijden.

Voornaamste bestuurders opnemen in autoverzekering

Je moet bij een autoverzekering altijd eerlijk opgegeven wie de voornaamste bestuurders van de auto zijn. Doe je dat niet, dan hoeft de verzekeraar de schade niet te vergoeden en dat gebeurt dan ook niet. Wel vergoedt de verzekeraar altijd de schade aan de tegenpartij, maar die mag jij aan hen terugbetalen. Maak zelf maar het sommetje…

Er zijn mensen die de autoverzekering op hun eigen naam hebben staan, maar er een ander in laten rijden. Bijvoorbeeld ouders die een auto voor hun kind kopen en die verzekeren omdat de premie daardoor lager uitvalt.

Of kinderen die in de auto van hun ouders rijden, omdat de ouders daar zelf te oud voor zijn of dat om medische redenen niet meer mogen. Ook in dat geval kan de verzekeraar moeilijk doen als hij ontdekt dat de voornaamste bestuurders, zoals de kinderen, niet opgegeven zijn. Zogezegd vergeten om dit door te geven, wordt niet gemakkelijk aanvaard.

Ben je niet eerlijk geweest dan hoeft de verzekeraar de schade niet te betalen en kan je op een zwarte lijst komen. Met zo’n registratie is het vaak lastig om nog een verzekering af te sluiten.

Zelf verzekeren = schadevrije jaren opbouwen

Heb je een eigen auto dan is het eigenlijk altijd slimmer om die zelf te verzekeren. Want je bouwt dan op je eigen naam schadevrije jaren op. En hoe meer jaren je opbouwt, hoe hoger de korting op de premie. Dus heb je een eigen auto? Verzeker hem dan ook zelf.

Voor jonge bestuurders bestaan trouwens speciale tarieven. Ga ook spreken met de verzekeringsmakelaar van de ouders. Rijden die al lang schadevrij, dan kan dat korting opleveren voor de kinderen.

2018 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A