BLOG OVERZICHT

Oma en opa, of meter en peter geven met kerst of nieuwjaar 'een cent' voor het kleinkind, of het mete-/petekind. Een enveloppe met daarin de centen? Dat kan beter. Daarom hier enkele creatieve en gemakkelijke ideeën om geld cadeau te doen.

Voor veel van deze ideetjes is het leuker om met meerdere briefjes te werken. Dus verzamel tijdig je 5 euro-briefjes.

1. Bankbriefje vouwen als een vlinder

Er bestaan heel veel manieren om bankbriefjes in mooie vormen te vouwen (origami), maar dit filmpje toont heel duidelijk hoe je een vlinder kan vouwen.

2. Bankbriefjes in een paraplu

Een paraplu? zal de eerste reactie zijn. Maar wanneer de paraplu dan opengaat, dan komt de grote verrassing.

Bron en instructies: http://www.sunburstgifts.org/birthday/easy-peasy-money-umbrella-surprise/

3. Bankbriefjes stoppen in een boek of tijdschrift

Koop een leuk tijdschrift, of een boek in een tweedehandswinkel en stop de briefjes tussen enkele pagina's. Steek ze goed in de vouw, zodat ze er niet uitvallen als je het tijdschrift of boek op de zij houdt. Wil je het extra moeilijk maken, dan kan je de briefjes verstoppen in een telefoonboek.

4. Geld in een ballon

Zowel munten als briefjes kan je in een ballon steken en die dan opblazen. Geef het cadeau misschien in 2 delen af. Eerst een naald (verbazing!) en dan de opgeblazen ballon(nen).

5. Emmertje met zand, schepje én munten

Kan je op schattenjacht om het goud op te graven. Niet enkel voor de kleinsten is dit een leuke manier om centjes als cadeau te geven.

6. Geld verstopt in een bal met elastieken

Start met een golf- of pingpongballetje en pak het in met een bankbriefje. Hou dit briefje op zijn plaats met behulp van elastieken. Blijf nu elastieken over elkaar spannen tot je een bal hebt ter grootte van een tennisbal.

7. Geld invriezen

Gebruik enkel munten als je geld wil invriezen, want papier in water is niet zo'n goed idee. Wil je het geld goed verdeeld in de hele emmer of bak? Dan moet je laagje per laagje gaan werken. Of je zorgt ervoor dat al het geld in het midden is door eerst de onderste helft te laten invriezen, er dan het geld in te doen en dan de tweede helft.

8. In geval van nood: breek het glas

Je stopt één of meerdere bankbriefjes in een fotokadertje, zet er de tekst "in geval van nood: breek het glas" bij en geef er eventueel een hamertje bij.

2018 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A