BLOG OVERZICHT

De beste vakantie is er een zonder zorgen. Helaas durven malafide figuren daar anders over te denken. Ze hebben het gemunt op je bagage, je geld of zoeken uit waar ze ongestuurd in het thuisadres hun slag kunnen slaan. Met deze 7 tips probeer je het hen niet makkelijk te maken.

Tip 1: Verdeel je reisbagage en maak foto’s

Verdeel je spullen over meerdere koffers. Mocht één van de koffers kwijtraken, dan heb je altijd nog wat kleding bij de hand. Ook kaarten en geld kan je beter verdelen, om tijdens de vakantie niet volledig zonder betaalmiddelen te staan. Maak ook foto’s van wat je allemaal meeneemt.

Tip 2: Adreslabels

Gebruik nooit adreslabels waar al je gegevens op vermeld staan. Iedereen weet dan waar je vandaan komt en dat je voorlopig niet thuis bent. Inbrekers zijn vooral op luchthavens actief, zodat ze precies weten waar ze hun slag kunnen slaan. Je naam en je mobiele telefoonnummer volstaan.

Tip 3: Laat reisbagage nooit onbeheerd achter

Het lijkt vrij logisch dat je goed op je spullen let en je reisbagage dan ook nooit onbeheerd achterlaat. Toch gebeurt het nog vaak dat vakantiegangers hun reisbagage even uit het oog verliezen. En juist op die momenten slaan dieven toe. Moet je even naar het toilet, vraag dan bijvoorbeeld je medereiziger op de spullen te passen.

Tip 4: Berg kostbaarheden op in een kluis

Doe je hotelkamer altijd op slot en zorg dat je reisbagage is afgesloten door middel van een slot. Je paspoort, bank- en kredietkaarten, geld etc. berg je bij voorkeur op in een kluis. Wanneer je onderweg geld en betaalkaarten meeneemt, draag dit dan altijd onder je kleding. Op deze manier maak je het voor zakkenrollers een stuk lastiger om je spullen af te nemen.

Tip 5: Pas op voor zakkenrollers

Grote steden zijn vaak erg riskant en de kans op diefstal is daar groter. Zakkenrollers gebruiken verschillende manieren om hun buit binnen te halen zoals een afleidingsmanoeuvre.

Tip 6: Doe aangifte

Mocht er toch iets misgaan, doe dan altijd aangifte bij de lokale politie en vraag om een kopie van het proces-verbaal. Je reisverzekering heeft bewijs nodig om een schadeclaim uit te keren. Hoe meer bewijsmateriaal een reisverzekeraar heeft, des te sneller zij de schade kunnen afhandelen.

Tip 7: Maak kopieën van belangrijke documenten

Zorg dat je altijd in het bezit bent van kopieën van je belangrijke documenten. Als je paspoort bijvoorbeeld wordt gestolen, kan de ambassade sneller een vervangend reisdocument aanvragen als je kopieën kunt overhandigen. Je kunt de kopieën meenemen op vakantie, maar je zou ze bijvoorbeeld ook naar je eigen e-mailadres kunnen sturen. Dan kun je ze overal op de wereld opvragen.

2019 © Cvba Aquilae – Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B (bus 109), 9000 Gent - BE0476.357.595 - RPP Antwerpen - FSMA 103062 A