Hoewel we nog volop in de zomervakantie zijn, kijken vele studenten uit naar hun nieuw kot. Misschien is het voor hen geen prioriteit, maar als ouder doet men er best aan dat het studentenverblijf even goed verzekerd is als de eigen woning.

Voor zover de student(e) nog gedomicilieerd is bij de ouders, is er op het eerste gezicht geen probleem.

In principe verzekert de woningverzekering van de ouders ook het kot. Het is altijd interessant om de voorwaarden van de polis goed te lezen. Voor de studenten die in het buitenland studeren kijkt men best na of er beperkingen zijn ‘in tijd’ of in ‘geografie’.

De uitbreiding kan ook een diefstalverzekering zijn. Studentenkoten zijn dikwijls een schatkamer voor dieven (laptops, iPads). Wanneer er een diefstalverzekering onderschreven is in de woonverzekering van de ouders, is in principe ook de inboedel van het kot van de zoon of de dochter gedekt tegen diefstal.

Ook de familiale verzekering van de ouders komt tussen wanneer de dochter of de zoon schade berokkent aan een kotgenoot voor zover hij of zij nog gedomicilieerd is bij de ouders. Een voorbeeld is hier wanneer je zoon of je dochter brand veroorzaakt waardoor één of meerdere kotgenoten gewond geraken.

Conclusie: voor zover de student(e) nog gedomicilieerd is bij de ouders heeft men geen afzonderlijke polissen nodig. Het komt er op neer om de polisvoorwaarden goed na te lezen en eventuele uitbreidingen te verzekeren waar nodig blijkt te zijn.

Aarzel niet om met je verzekeringsmakelaar contact op te nemen voor meer info.

Bron: Nextmove

Deel deze blogpost:

Volledige vergoeding van geleden natuurrampschade
Hoe zit het met de schoolverzekering?