Wat geldt voor de autoverzekering, geldt ook voor de woningverzekering. Omzeggens alle Belgen hebben een woningverzekering, hoewel deze niet verplicht is voor eigenaars van een woning. Het is een ‘must have’. De waarborgen in een woningverzekering zijn zo uitgebreid, waardoor je vaak het bos door de bomen niet meer ziet. Schade aan het kot van je studerend kind, aan je vakantiewoning, aan je tuin, schade aan de computer…. Het is allemaal verzekerd in de woningverzekering, vaak met kleine premieopleg. Zonder nog te spreken over de vele bijstanden of extra services die een woningverzekering aan de verzekerden biedt. Denk aan een tijdelijke verblijfplaats na een brand, het onmiddellijk sturen van een hersteldienst… tot zelfs de opvang van een huisdier. Niet te verwonderen dus dat er op de markt heel wat verschillen bestaan waarvoor bijkomend advies nodig is.

‘Goed verzekerd’ zijn is onder andere voor zorgen dat je woning en inhoud voldoende verzekerd zijn. Is dit niet zo, dan bestaat er een evenredigheidsbeginsel. Stel dat je voor de helft van de waarde van het huis en de inboedel verzekerd bent, dan krijg je bij een schadegeval slechts de helft van het schadebedrag. Je verzekeringsmakelaar helpt je graag om de juiste waarde van je woning en inboedel te schatten, zodat het evenredigheidsbeginsel kan vermeden worden. Of wat als een mooie tuin met een mooie beplanting en een terras en/of zwembad, dan raden we je aan om een optie zwembad en/of tuin in je woningverzekering aan te kruisen.

Je sluit zo maar niet een woon- of brandverzekering af. Ze moet ook opgevolgd worden? Misschien wordt er bijgebouwd, wordt er een mooie tuin aangelegd, worden er zonnepanelen geplaatst of worden er dure kunstvoorwerpen aangekocht… Het zijn allemaal zaken die in de verzekeringspolis moeten aangepast worden.

Een woningverzekering is niet zo maar een verzekering die je met enkele ‘muisklikken’ of zonder bijkomend advies afsluit. Voor meer info, aarzel niet om een verzekeringsmakelaar te contacteren.

Bron: Je Makelaar, Je beste Verzekering

Deel deze blogpost:

Ben ik goed verzekerd op reis?
Beleggingsverzekeringen: diversificatie en regelmaat zijn hefbomen voor een beter rendement