Misschien stel je je de vraag ‘ben ik goed verzekerd voor mijn mobiliteit’? Een zeer terechte vraag. Zeker als je weet dat autoverzekeringen vergelijken dikwijls appelen met peren vergelijken is.

Het loont de moeite om de verschillende marktaanbiedingen naast elkaar te leggen.

Zeker als je een omniumverzekering afsluit. Er bestaan inderdaad heel wat formules in de omniumverzekering. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen krijgt men na een ‘totaal’ verlies’ ongeval 80% van de waarde terug, terwijl bij andere de schadevergoeding 100% bedraagt. Een ander vergelijkingspunt zijn de vrijstellingen. Er wordt een vaste vrijstelling vastgelegd. Bijvoorbeeld x Euro of x % van de cataloguswaarde. In dit geval betaal je altijd dit bedrag uit eigen zak. Er wordt dikwijls ook een Engelse vrijstelling voorgesteld. Hier betaalt de verzekeringsmaatschappij het volledige schadebedrag uit wanneer de schade hoger is dan het bedrag van de vrijstelling. Sommige vrijstellingen worden ook verminderd als je voor de herstelling van de wagen beroep doet op een erkende hersteller.

Mobiliteit is meer dan een autoverzekering.

Het veranderende mobiliteitslandschap heeft ook een impact op verzekeringen met andere en nieuwe risico’s. Je stelt bijvoorbeeld ook vast dat er meer ongevallen met de fiets zijn dan vroeger. Zonder hier nog over de schade aan de elektrische fietsen te spreken. Zo’n fiets kost gemakkelijk enkele duizenden euro. De fietsverzekeringen schieten als paddenstoelen uit de grond. Net zoals bij een omniumverzekering voor de auto, bestaan er verschillende formules op de markt. Het is dan ook belangrijk om goed de voorwaarden na te pluizen alvorens een fietsomniumverzekering af te sluiten.

  • Welke vergoeding bij totaal verlies of diefstal van mijn fiets?
  • Wat als mijn fiets-GPS gestolen wordt?
  • In welke landen is mijn fiets verzekerd?

De kleine lettertjes in het contract maken het verschil en daar kan de verzekeringsmakelaar zijn klanten bij helpen.

Bron: Je Makelaar, Je beste Verzekering

Deel deze blogpost:

Ben ik goed verzekerd voor mijn pensioen?
December: de laatste rechte lijn om de voordelen van het pensioensparen te benutten