De covidcijfers zijn duidelijk aan het verbeteren én de vaccinatiemolen draait op volle toeren. De vrijheid om weer voluit te gaan is in zicht. Iedereen snakt om weer zaken te doen, om op reis te gaan, om kleine of grote projecten uit te voeren, om weer met het normale leven te beginnen…  De verzekeringsmakelaar kan je hierbij helpen, hij zorgt voor gemoedsrust bij je plannen en vooruitzichten. Net zoals hij vele bedrijven en particulieren geholpen heeft – en nog steeds helpt – om de financiële schade van deze pandemie te beperken.

Een studie van Test Aankoop leerde ons dat de coronacrisis bij 70% van de Belgen geen financiële impact heeft. Bij 30% is dit wel zo en ook voor die mensen blijft de verzekeringsmakelaar onvoorwaardelijk met daad en advies ter beschikking. Denk maar aan de mensen uit de horeca-, event- of modesector, enzovoort. Het gaat hier over meer dan pure solidariteit.

Je verzekeringsmakelaar reikt een helpende hand

Bij die Belgen, die op financieel vlak onbeschadigd door de crisis gekomen zijn, denkt bijvoorbeeld 44% aan spaarprojecten, 27% om met renovatiewerken te starten, 18% om iets voor de kinderen te doen en 14% aan reisplannen.

Bij elk van die mooie vooruitzichten reikt je verzekeringsmakelaar een helpende hand en staat hij langs je zijde. Enkele voorbeelden.

Denk bijvoorbeeld aan reizen.
Uit een studie van een bijstandsverzekering is gebleken dat vele Belgen dit jaar voor een vakantiewoning kiezen én dat de pandemie aanzet om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Je verzekeringsmakelaar kan onderzoeken in welke mate de vakantiewoning gedekt is in de woonverzekering. Hij kan voor jou ook de beste reisbijstandsverzekering voorstellen, zodat je samen met je gezin met een gerust gemoed op vakantie kan vertrekken.

Een ander voorbeeld zijn de verbouwingswerken.
Het risico op een ongeval schuilt daar dikwijls in een klein hoekje. Men is het niet gewoon om met zware machines te werken. Een ongelukje is dan ook vlugger gebeurd dan je denkt. Zorg dat je goed verzekerd bent! Voor jezelf maar ook voor de vrienden en kennissen die je komen helpen.

Nu de vrijheid in zicht is, zal de Belg weer meer vertrouwen hebben in de economie. Sparen blijft belangrijk in het DNA van de Belgen. In plaats van het spaargeld te laten verdampen op een spaarboekje, kan je verzekeringsmakelaar heel wat formules voorstellen die mogelijks meer rendement opleveren. Daarenboven is hij niet gebonden aan één merk en kan hij het beste van het beste adviseren.  Ook aan diegenen die voor hun kinderen of kleinkinderen willen sparen, zodat zij op latere leeftijd een appeltje voor de dorst hebben als ze in de ‘volwassen’ wereld komen.

Deel deze blogpost:

Problemen met je reisticket of je online bestelling? De rechtsbijstandverzekering brengt soelaas.
Snak je er ook naar om op vakantie te gaan? Zorg dat je goed verzekerd bent!